Над 300 души са гласували в анкетата за име на новата улица при „пробива Катрафилов“

Written by on 26/09/2018

До 30 септември, включително, продължава гласуване в анкетата за избор на име на новата улица при т.нар. „пробив Катрафилов“.

До момента, след запознаване с всички 6 предложения, своя вот са дали 339 граждани. Най-голяма подкрепа, със 141 гласа, събира предложението улицата да носи името на арх. Йордан Севов. 101 души са подкрепили идеята трасето да бъде именувано на Пеню Стоянов, а 71 на полк. Никола Свещаров. Предложенията улицата да се казва ген. Иван Бончев и  ген. Панайот Бърнев събират съответно 15 и 8 гласа, а за именуването й на Михаил Радославов своя вот са дали 3 души.

Припомняме, че селекцията на предложенията, които влязоха в окончателната анкета, бе извършена от експерти след проведено обществено допитване от Община Търговище през август.  Изборът им се основава на факта, че всяка от посочените в анкетата 6 личности е свързана с град Търговище, както и че всяко от тези имена би било в унисон с възрожденския дух на квартал Вароша.

Припомняме, че именуването на отсечката между ул. „Любен Каравелов” и бул. „Трайко Китанчев”, е необходимо, защото тя не може да бъде продължение на „Поп Сава Катрафилов”, тъй като е отклонение от тази улица. Не е възможно да бъде част и от бул. ”Сюрен”, заради вече съществуващата номерация, която няма как да бъде променена.

Предложението, събрало най-голяма подкрепа в публичната анкета на сайта на Община Търговище, ще бъде внесено на сесия на Общинския съвет.

Анкетата е публикувана на: http://targovishte.bg/poll.php?poll_id=16


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background