“ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ“

Written by on 22/09/2018

„Винаги миролюбив, моят народ днес копнее за своя културен и икономически напредък .
В това направление нищо не бива да спъва България, нищо не трябва да пречи на преуспяването и .Такова е желанието на народа ни такава е неговата воля Да бъде според както той иска……

Въодушевен от това свято дело и за да отговоря на държавните нужди и народното желание, с благословението на всевишният провъзгласявам съединената на 6-ти септември 1885 г. България за независимо царство и заедно с народа си дълбоко вярваме, че този ни акт ще намери одобрението на великите сили и съчувствието на целия просветен свят.

ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД“

Обявената в Търново независимост на 22-ри септември 1908 г. заличава и последните следи на васална зависимост спрямо султана. Юридически е затвърдено съединението на Княжество България и Източна Румелия от 1885 г. Страната ни се превръща в единна и суверенна държава, и отново се появява на картата на Европа. С акта на независимостта се отваря и път за отстояване на националните ни интереси на намиращите се все още под робство вардарска Македония и беломорска Тракия. Независима България трябвало да осъществи очакваното от 30 години пълно национално освобождение и обединение на българския народ.Затова българският владетел приема титлата „цар на българите“ тоест цар на всички българи във и извън тогавашните границите на България.

Честит Празник!!!


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background