Успешна нова учебна година пожела кметът на Търговище

Written by on 17/09/2018

На добър час пожела кметът д-р Дарин Димитров на всички ученици, преподаватели и родители на първия учебен ден, при гостуването си на тържественото откриване на новата учебна година в І СУ „Св. Седмочисленици”. В приветствието си д-р Димитров наблегна на символиката, че тази учебна година започва на 17 септември – празника, посветен на Вяра, Надежда и Любов. „Нека в деня, когато бие първият училищен звънец, си пожелаем да ни води вярата, че българското училище остава средище на просвещението, на напредъка, на обновяването, на бъдещето. Да ни води надеждата, че образованието ни все така е крайъгълен камък, който вграждаме в основата на дома и семействата ни. Нека любовта да изпълва и закриля и вярата, и надеждата ни, защото всичко сътворено с обич е вдъхновение, енергия, и сила“, каза кметът.

Д-р Димитров допълни, че обединявайки всички тези послания с мъдростта на знанието и науката, на просвещението и културата, можем да вървим уверено напред, преодолявайки трудностите и предизвикателствата.

Представители на ръководството на Община Търговище присъстваха на откриването на новата учебна година в училищата в града и населени места в общината. До всички учебни заведения бяха разпратени и поздравителни адреси с пожелание за успешна година. Зам.-кметът Валентин Велчев бе гост в Професионалната гимназия по икономическа информатика, инж. Митко Панайотов в техническата гимназия „Цар Симеон Велики”, а Рая Матева – във ІІ СУ ”Проф. Н. Маринов”. Емине Якубова приветства учениците и учителите в ОУ „Христо Ботев“, село Вардун, а секретарят на Общината Христалина Халачева гостува на празника на І ОУ „Хр. Ботев” и ІІІ ОУ „П.Р. Славейков“. Председателят на Общинския съвет инж. Хатидже Алиева откри учебната година в ОУ „Отец Паисий“, село Подгорица.

Непосредствено преди началото на новата учебна година, Общинското предприятие „Флора“ монтира фигури на пресичащи ученици – момче и момиче, на кръстовището на улиците „Паисий“ и „Капитан Данаджиев“. Идеята е на дългогодишния директор на общинското предприятие Асен Чакъров. Целта е да се насочи вниманието на водачите да управляват автомобилите си със съобразена скорост и да пазят пресичащите деца, както и всички останали пешеходци.

На откриването на учебната година в много от училищата в общината бе обърнато и специално внимание на благотворителната акция в подкрепа на абитуриента Християн Христов, която подеха преподавателите и съучениците му от II СУ „Проф. Никола Маринов“. Призивът е средствата, предвидени за цветя за първия учебен ден, да бъдат дарени в подкрепа на лечението на Християн. Кутии за дарения има поставени в повечето училища на територията на града, както и в хранителни вериги и заведения.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background