24 тона отпадъци са събрани до обед в кампанията за почистване

Written by on 16/09/2018

Над 24 тона отпадъци са събрани до обед в рамките на националната кампания „Да изчистим България заедно“ в Търговище, показват междинните данни.

Детските градини и училищата почистват вътрешните си дворове и други набелязани райони. В 10.00 часа 240 ученици и учители от II СУ „Проф. Никола Маринов“  потеглиха в 5 лъча към различни локации, заявени за почистване. Част от децата почистваха междублокови пространства в района на училището, други се отправиха към квартал „Вароша“. Доброволци от II СУ имаше и в парка до бившата механа „Роден кът”, както и в района на ул. „Петлешков“. Учениците от I СУ пък почистват в района на „Борово око“. Останалите училища от общината почистват дворовете си и прилежащите райони. Служители на общинската и областната администрации също се включиха в почистването. Участие в акцията са заявили и пенсионерски клубове, фирми и ведомства. Активно участват и читалищата от общината, като във всички 53 населени места има сформирани групи от доброволци.

Дежурни екипи на Община Търговище раздават допълнително чували на заявилите участие доброволци. Заявки се приемат на телефон: 0882 100 612.

Събраните количества отпадъци трябва да се поставят в чували до съдовете за смет, след което за извозването им да се информира Общинското предприятие БКС на телефон: 0601/ 6 22 69.

Кампанията за почистване на Търговище продължава през целия ден.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background