Започва раздаването на материали за кампанията за почистване на Търговище

Written by on 11/09/2018

От днес, 11 септември, Община Търговище започва раздаването на ръкавици и чували за акцията по почистване на Търговище на 15 септември, която е част от националната кампания „Да изчистим България заедно“.

Материалите могат да се получат в стая 18, на първия етаж в сградата на Община Търговище. Заявки за включване в кампанията се приемат до 14 септември, включително, на телефони: 0601/ 6 86 58;  0601/ 6 86 86 и 0882 100 612.

Участие вече са заявили пенсионерските клубове от града, ведомства, организации, представители на частния бизнес и граждани. Всички те ще почистват околоблокови пространства, зоните за отдих и спорт и входно-изходните артерии на града.

Към момента над 1100 доброволци от 15 училища и 7 детски градини на територията на общината са заявили, че ще почистват дворовете и пространствата в районите на учебните сгради. Учениците и учителите от І СУ “Св. Седмочисленици“ ще чистят в района на парка „Борово око“, а доброволците от ІІ СУ „Проф. Никола Маринов“ са заявили за почистване пространствата около детската площадка на ул. „Петлешков“, парка до бившата Механа, както и района на църквата „Успение Богородично“ в квартал Вароша.

Доброволците от кметствата и читалищата от всички 52 населени места в общината пък до момента са общо над 2400. Те са планирали за почистване основно централните части, детските кътове и пространствата пред жилищните сгради в селата.  

Напомняме, че чувалите със събраните количества трябва да бъдат оставяни до контейнерите за битови отпадъци, след което за извозването им да се информира Общинското предприятие БКС на тел.: 0601/ 6 22 69.

Община Търговище призовава на 15 септември, събота, всички заедно да се погрижим за по-чистия и приветлив вид на града и населените места в общината ни.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background