Септември – месеца на Световните първенства в България.

Written by on 09/09/2018

На 08. 09., в Пловдив стартира Световното първенство по гребане за мъже и жени. Това е края на активния сезон в гребането, а догодина откриват сезона отново в Пловдив със старт на състезание от Световната купа. За България в този спорт ще участват новосформираната двойка скул Кристиан Василев и Борис Йотов, Лазар Пенев на скиф – лека категория и двойката без кърмчия Станимир Халаджов и Рангел Кацарски. Голямата ни надежда Десислава Георгиева не участва, поради травма.

09. 09.,  – Стартира и Световното по Волейбол, на което страната ни е домакин, съвместно с Италия. Нашите национали откриха с първа среща в неделя вечер с класическа победа 3:0 гейма отбора на Финландия в зала Фестивална -гр. Варна. Предстоят двубои с Иран на 13. 09., 14. 09., с Пуерто Рико и на 16. 09.  с Полша. Първите два е етапа ще се проведат в София – Арена Армеец и Варна – Фестивален и Конгресен Център. Третия етап ще се проведе изцяло в Италия.

От 10. 09. до 16. 09., България посреща 54 страни, 176 състезателки в индивидуалната надпревара, 215 при ансамблите, в битка за 27 медала и три Олимпийски квоти на Световното първенство по Художествена гимнастика – София 2018.  За посланник на форума е избрана Мария Петрова, а талисман ще бъде Радина Филипова. България е Представена от Невяна Владинова – бронзова медалистка с топка от  Пезаро, Катрин Тасева – десета в многобоя миналата година и Боряна Калейн. При ансамблите, където ще очакваме най – много, ще бъдат разпределени  три Олимпийски квоти.

В началото на този спортен месец за България, успех постигнаха и Национален отбор по футбол, който  започна с две победи на старта на новия турнир на Уефа – „Лига на нациите“ , победа с 2:1 срещу Словения и 1:0 срещу Норвегия.

Нека пожелаем успех на всички български спортисти и организатори!

 


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background