Зала „Арена Шумен“ посреща талантливи деца за „Детска мелодия на годината“.

Written by on 07/09/2018

Деца от цяла България ще изпълнят и огласят  новата зала в Шумен на 19  и 20. 10.,  за конкурса „“Гласовете на детската мелодия“ – 2018, Национален фестивал за нови български детски песни с конкурсен характер. Организатор на фестивала е г-жа Надя Ботева-председател на сдружение “За българска музика и изкуство”, а съорганизатор – Съюзът на българските композитори.

Търговище остави своя почерк и в този конкурс, благодарение на даровитите си деца и техните педагози  като от града ни се класираха две деца от музикална школа „Ню Войсис“ – Ралица Ганева и Никола Желев.

Песента, с която участват се казва „Аз съм Българче“, чийто автор на музиката и аранжимента е Стойна Кичукова – музикален педагог също от Търговище. Тя ще представи и своите възпитанници, УЧЕНИЦИТЕ ОТ 5 КЛАС, НА ОУ”ИВАН ВАЗОВ” – ТЪРГОВИЩЕ.    “Аз съм българче” , с текст, компилация между ученическо творчество и стихотворението на Вазов и музика-Стойна Кичукова, е определена за една от 14-те песни, които ще бъдат изпълнени на финалния етап на конкурса на 22.12.2018 г. в НДК.

Съвместно и с още един финалист от региона – Текин Зекериев от Разград, малко преди окончателния финал на конкурса, всички заедно от изброените по – горе, влизат в звукозаписна сесия в студио “ D – Rec“ – Търговище.  Радио Търговище ще запознае по – подробно, слушателите със автора на песента и участниците, в музикалната си програма „Млади таланти“. Да им пожелаем успех!


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background