Съединението – уроците които ни даде.

Written by on 05/09/2018

  •  Политици и държавници бяха на висотата на своя народ, загърбвайки лични вражди в името на националната цел –   обединяването на разпокъсана  България.
  •  Вазовите думи – “ Съединението е една от най- лесните революции, защото вече беше победило вътре в душите на хората“.
  •  То стана факт защото българския народ го искаше и наложи ва политиците да работят за него.
  •  Съединението  бе голям урок и за Великите сили – колкото и да са „Велики“,  със своята икономическа и военна сила, те   трябва да се съобразяват с малките народи, които се борят за своята свобода и везависимост.
  •  Поставя началото на други следващи исторически събития като Илиндинско- Преображенското възстание, обявяване на   Независимостта на 22 септ. 1908г., ….всички те насочени към обединяването на българите.
Ние сме силен народ, който не се спря и след решенията на Берлинския конгрес, осакатили извоюваната с много кръв свобода, и разпокъсали един народ с хилядолетна история. Днес няма такъв конгрес, но  имаме отново същата необходимост от обединение и съединение – нека си го дадем, извоюваме и предадем за напред в поколенията! Честит празник Българи!
6 септември 1885 – Съединение!

Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background