Предстои подготовка за процедура за приемателна комисия за сградата на І ОУ „Хр. Ботев”

Written by on 04/09/2018

Строително-ремонтните дейности в I OУ „Христо Ботев“, което се обновява за близо 5 млн. лв. по Оперативна програма „Региони в растеж“, ще приключат в предвидения срок. Това обясниха на брифинг днес инж. Тошко Райчев от фирмата-изпълнител, Яна Кръстева, координатор на проекта и директорът на училището Димитър Алексиев.

Инж. Райчев уточни, че нагласата на изпълнителя е била обектът да бъде завършен поне месец предсрочно, за да могат да минат всички законови процедури по въвеждането в експлоатация на обекта и училището да отвори врати в първия учебен ден. Възникването на форсмажорни обстоятелства обаче, като високото ниво на подпочвени води заради влажното лято, не са позволили предсрочното приключване на ремонтите.

„Високото ниво на подпочвените води в сутерена не позволи изсъхването на бетона там. Поставихме влагоуловители и специални материали, които да абсорбират влагата, но за съжаление, това ни забави“, заяви инж. Райчев.

Координаторът на проекта Яна Кръстева обясни, че след приключване на ремонтите ще бъде изготвен доклад от строителния надзор. Той трябва да бъде внесен в Регионалната дирекция „Национален строителен контрол“, която да го изпрати до Дирекцията за национален строителен контрол – София. От там ще бъде назначена и приемателна комисия. Тя има законов срок от 1 месец да разгледа документацията и да приеме обекта. Очаква се цялата процедура да продължи в рамките на около два месеца.

Директорът на училището Димитър Алексиев изрази удовлетворение от извършения ремонт и заяви, че се провеждат срещи с родителите, с цел информиране, че учебните дейности тази година ще започнат  в сградата на III ОУ „П.Р. Славейков“, докато минат законовите процедури и стане възможно влизането в обновената сграда.

Освен мащабния ремонт, с модерни и качествени материали, на училището, класните му стаи вече ще разполагат с проектори, интерактивни дъски и лаптопи. Изградена е и подвижна сцена. Ще се достави специално оборудване, за да отговори училището на нуждите на учениците за модерни и интерактивни методи на обучение. 


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background