РОК ЛЕГЕНДИ НАГРАДИХА ТАЛАНТ ОТ НЮ ВОЙСИС НА ФЕСТИВАЛ В НЕСЕБЪР

Written by on 03/09/2018

Поп-рок фест се проведе на 01-02/септември/, наситен с много музика на сцената на амфитеатъра в двадесет и първото издание на най-стария и най-атрактивен фестивал в Несебър.

Несебърският поп-рок фестивал за поредна година дава сцена за изява на талантливи изпълнители. Той е „трамплин“ и „барометър“, по който млади хора със сериозни певчески заложби измерват своите възможности и правят първи стъпки в опита да покорят трудния свят на музикалния бизнес.

Във фестивалните вечери младежите се конкурираха за оценките на журито и вниманието на публиката. Присъстващите на амфитеатъра чуха виртуозните изпълнения на поп, рок и джаз от участници с невероятни гласове и забележително сценично присъствие.

Част от концертите от програмата тази година бяха изнесени на сцената на площад „Жулиета Шишманова пред сградата „Артиум“ в новата част на града. Това бе възможност на изпълнителите да се изявят в по-различна обстановка, а форумът да пренесе своята популярност извън сцената на амфитеатъра.

Един от най-важните, определящи нивото на фестивала фактори, беше състава на журито: Мая Райкова – продуцент на български поп, рок и джаз в БНР; Звездомир Керемидчиев – вокал на група „Ахат“; Славчо Николов от „БТР“ и Алекс Нушев – музикален продуцент и аранжор.

Във фестивалната надпревара се включиха шест групи, четиридесет индивидуални изпълнители и пет вокални формации, групирани според възрастта на изпълнителите.

Представители на Музикална школа „New Voices“ Търговище тази година бяха две прелестни певици и сестри от гр. Велики Преслав. 7 годишната Алис Тургай и 12 годишната Хавин Тургай развълнуваха публика и жури със своите прекрасни изпълнения. Хавин получи прозвището „Рок динозавърче“ на фестивала и бе наградена с Втора награда във втора възрастова група!

NewVoices


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background