Кулинарен конкурс ще се проведе на празника „Под крушата на осенската поляна“

Written by on 31/08/2018

Започва записването за участие в кулинарния конкурс „Майсторлък с круши“, който ще бъде част от програмата на Традиционния общински празник „Под крушата на осенската поляна“ на 22 септември край село Осен.
Конкурсът ще се проведе в две категории – за сладкиш и напитка, чиято основна съставка е характерният за есенния сезон плод – крушата. Участниците трябва предварително да приготвят до 2 броя сладкиш или напитка, които да представят в деня на конкурса. Те ще трябва да предоставят и списък на съставките и рецептите за приготвяне на изделията. Целта е, освен да се покажат кулинарни умения, участниците и гостите на празника, да обменят интересни идеи за приготвянето на кулинарни изделия и напитки със сладкия есенен плод.
Заявки за участие се приемат в срок до 10 септември 2018 г. на e-mail: HYPERLINK „mailto:kultura_t@mail.bg“ kultura_t@mail.bg или в стая № 90 в Община Търговище. Желаещите да се включат в конкурса посочват имена, телефон за връзка, вид на сладкиша или напитката, с които участват, и рецептата за приготвянето им.
Тричленно жури ще определи победителите в двете категории. Повече информация за конкурса може да се получи на тел. 0882 100 681.
Пълната програма на общинския празник „Под крушата на осенската поляна“ ще бъде обявена през месец септември.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background