Пламена Петрова с гранд при от конкурса“Речни ноти“

Written by on 20/08/2018

Само преди ден завърши VII-ят по ред международен конкурс „Речни ноти“ гр. Тутракан. Интересът към конкурса е изключително голям. Свои изпълнения в четирите възрастови групи представиха много участници от България. Конкурсът „Речни ноти“ е включен в календара на МОН, в програмата за осъществяване на мерките за закрила на деца с изявени дарби. Председател на журито тази година бе   Красимир Гюлмезов

български поп певец, музикант, композитор, текстописец, аранжор и инструменталист, автор на хитове на създадения от него дует „Шик“ и редица български поп певци.

Членове:

Владо Димов

Започва своята кариера в реалити формат „Ку-ку академия“ 

Димчо Рупчев

Завършил СМУ проф. „Веселин Стоянов“ в град Русе , а след това Българската държавна консерватория „проф. Панчо Владигеров“ – София със специалност дирижиране. От 1995 г. е диригент на Общински духов оркестър – град Русе.

Десислава Станкова 

Председател на Сдружение „ Нови гласове“,  управител на Музикална школа „ New voices” гр.Търговище

Николай Текелиев
 

Председател на сдружение „Спектър”, мениджър, организатор, журналист.
Автор и водещ на радиопредавания, сценарист на телевизионни предавания. Сценарист, режисьор и водещ на много концертни прояви.

 

Като гост изпълнител в конкурса беше поканена миналогодишната носителка на наградата на кмета на Тутракан  –   Сесил Алпер от Търговище.

Повод  да ви запознаем с този конкурс е представянето на Пламена Петрова от  гр.Разград , която спечели първо място в 4-та възростова група до 18 години  и голямата награда на конкурса.

Ето и кратка част от интервюто което Пламена се съгласи да даде за Радио Търговище:

„-Здравейте Пламена. Бихте ли се представили за нашите слушатели малко по подробно? Как се казвате? От къде сте? На колко години?

-Да разбира се, казвам се Пламена Валериева Петрова от град Разград съм и съм на 16 години уча в езикова гимназия в Разград и се занимавам със музика.

-А от колко време се занимавате с музика и по специално със пеене нали така ?

-Да….занимавам се със музика от 4 годишна като на пет беше моят първи конкурс в Горна Оряховица. Музиката за мен е всичко и обожавам да пея.

-В момента, къде в Разград се занимавате с музка ? Кой е вашият музикален педагог?

-По  принцип аз започнах да  пея при Г-жа Марияна Дучева, но след като тя почина, нямаше как да остана без педагог и в момента съм при Свилена Дечева. Тя е един страхотен професионалист и аз много се радвам ,че имам щастието да работя с нея. Иначе пея в Центъра за работа с деца,  в клас поп и рок пеене при нея…..“

Цялото интервю със големия победител  Пламена Петрова в кокурса „Речни ноти“, слушайте в онлайн ефира на Радио Търговище от 14,00 в часът за малди таланти.

 

Инфо и снимки:http://rechninoti-tn.net/ и личен архив на Пламена Петрова


 

 


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background