Духов оркестър Търговище – свежа нотка в статуквото на „Северозапада“.

Written by on 19/08/2018

Нашите музиканти представиха една вълнуваща, свежа и разнообразна програма, която бе оценена от публика и организатори като изненадата на XII „Празници на духовите оркестри – Дико Илиев“ 2018г.

Оркестъра участва за първи път във форума и бе аплодиран бурно след всяко изпълнение от публиката, организаторите и лично от кмета на Оряхово г-н Росен Добрев. Във фестивалната програма взеха участие: „Представителен Духов оркестър на Сухопътни Войски“ – Горна Баня, „Литаковска музика“, „Берковска духова музика“, „Младежки брас бенд  Дико Илиев“ – Оряхово и оркестри от Сърбия, Македония и Румъния. Добра организация, топло посрещане и невероятни емоции – това споделиха музикантите от  духовият оркестър Търговище.

Интересна следа пък  са оставили те лично във внука на Дико Илиев, който носи името на дядо си. Той присъства в публиката и сподели за Радио Търговище:

„Много интересен оркестър, с много разнообразен репертоар и с певица! Много съм радостен, че сте тук и мога да ви слушам“. На въпроса – „Кое прави музиката на Дико Илиев уникална и днес“?, той отговори: „Музиката на моят дядо се изпълнява вече четири, пет десетилетия, от музиканти  в различни възрасти. Може би  това, че той успя да сплоти фолклора и типичната духова музика, създавайки така стила Дико Илиев. Товая прави уникална и днес“. Духов оркестър Търговище си тръгва днес от Оряхово с плакет, диплом и бутилка Шато Бургозоне, а поднесе на крайдунавския град цветя от кмета на Търговище, д-р Дарин Димитров и едно голямо и запомнящо се музикално послание.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background